Bergen Aktiv - Vi kan jakt, fiske og fluefiske!

Sigve med hund.jpeg

Velkommen til Bergen Aktiv!

Bergen Aktiv ble etablert som spesialbutikk for jakt, fiske og fluefiske ved Lagunen i Bergen i 2006. Nå leverer vi også varer raskt, trygt og enkelt til hele Norge fra nettbutikken vår. Vi har et godt vareutvalg fra kvalitetsmerker innen blant annet fiskestenger og fluefiskestenger, fiskesneller, vadesko, friluftsutstyr, hagler og jaktsekker.  

Hold deg oppdatert på nyheter, eventer i våre lokaler gjennom de ulike sesongene, og få nyttige råd og tips i vårt nyhetsbrev.

Vi hjelper deg å lykkes med jakt, fiske og fluefiske

Bergen Aktiv består av en gjeng erfarne og engasjerte friluftsentusiaster, med høy kompetanse innen jakt, fiske og fluefiske. Vi som jobber her har testet bekledning og utstyr i vannet, skogen og i kastedammen vår. Vi er opptatt av å ha et høyt servicenivå og kan gi deg gode råd for å finne det som passer akkurat for deg. Kontakt oss på e-post eller telefon, eller besøk vår fysiske butikk ved Lagunen i Bergen. Her kan du teste fluefiskeutstyr i kastedammen, og delta på våre mange eventer gjennom sesongene.

Ansatte

 

IMG_2247.JPG

Geir Ove Nordheim – Daglig leder, jeger og fisker

En ivrig fisker fra båt og til havs, og daglig leder i Bergen Aktiv siden 2020. Geir Ove er også en erfaren hjorte- og rypejeger, og trigges av strategien og planleggingen med å overliste dyrene som har sansene på sin side.

Det mest tilfredsstillende er å komme helt tett på dyrene. Som da jeg var i Suldal for noen år tilbake, på en kjempefin og stille dag. Jeg stoppet opp, og mellom trærne, ti meter foran, lå en hjort og sov. Den våknet, snudde seg og så rett på meg. Det var blant de største bukkene, så jeg kunne ikke skyte. Han reiste seg sakte og hadde en enorm kraft da han spente av gårde. Noen ganger blir det dyr, andre ganger ikke. Det er opplevelsene som er verdt alt sammen.  

Ikke på tur uten: 

1. Chevalier Vintage Pant.

2. Fallkniven Taiga Hunter.

3. Eberlestock X1 Auro II Coyote (1/5).

 

Bjørn_Bergen_Aktiv.png

Bjørn Dag Pedersen – Våpenansvarlig, hagleinstruktør, jegerprøveinstruktør og laksefisker

Som hagleinstruktør og jegerprøveinstruktør deler Bjørn velvillig gode tips og råd om våpen. Han er selv en ivrig jeger og driver helst med støkkjakt etter rype og skogsfugl. Bjørn er også en aktiv laksefisker, og har god kompetanse innen slukfikse og makkfiske, havfiske og haspellfiske. Han har jobbet i Bergen Aktiv siden 2006.

En av de morsomste jaktopplevelsene mine var en gang jeg var på jakt med min far. Han hadde skutt en orrhane og lagt den på toppen i sekken. Han gikk foran meg videre, og plutselig så jeg toppen på sekken holdt på å lette. Da hadde fuglen bare blitt slått i svime, og prøvde å komme seg unna. Det var en veldig spesiell episode.

Ikke på tur uten:

1. Trådløse Bluetooth-hodetelefoner.

2. Lawson Explorer G4.

3. GSI Outdoor Glacier Stainless 1L Vacuum Bottle.

 

DSC01056.jpg

Sigve Urne – Butikksjef, fluefiske-og jakteentusiast

Med over 20 års erfaring og opp mot 150 fiskedager i året, har Sigve ekstremt god kompetanse på fluefiske. Spør han gjerne om brunørretfiske med tørrflue, nymfe og streamere, eller sjøørretfiske. Han har også stor kunnskap om laksefiske, havabborfiske, haspelfiske og havfiske. I tillegg til dette er han er veldig ivrig jeger, og har god kontroll på alt innen jaktavdelingen. Han har jobbet i Bergen Aktiv siden 2015.

– Det spiller ikke så stor rolle hvor jeg fisker, så lenge det er laks eller ørret. Jakten er det viktigste, og jeg har like gode minner fra Hardangervidda som fra fisketurer til Island.

Ikke på tur uten:

1. Vision Merisuola Graphene.

2. Bajio Bales.

3. Patagonia M's Down Sweater.

 

Paul_Lockhart#1 .jpg

Haakon Roe / Salg og markedsansvarlig

Haakon Roe – Salg og markedsansvarlig, og en del av det norske fluefiskelandslaget

Vår egen norgesmester i fluefiske fra 2021. Han har en sterk fjerdeplass i EM fra 2022 og ambisjoner om å bli verdensmester innen 2030. Han har ekstremt god kompetanse innen fluefiske, er en ivrig jeger og kan mye om fiske og friluftsliv. Han har jobbet i Bergen Aktiv siden 2022.

Fluefiske er min store lidenskap, og naturen et fristed. Å komme til et fjellvann en sommerkveld, når det er stille på vannet og fisken vaker. Gjøre klar stangen og sette seg på huk og vente. Det er en helt egen feeling. Det er som å drive med yoga.

Ikke på tur uten:

1. Vision Onki Fluestang.

2. Aclima WarmWool.

3. Simms Bugstopper Hoody.

 

Frank_Butikk.png

Frank Birkeland – Hektet på havabborfiske

Bergen Aktivs ekspert på havabborfiske, sjøørret og dorging. Frank fisker fra båt i sjø og ferskvann, og har full kontroll på fiskeavdelingen. Han er også en ivrig småviltjeger, og er ekstremt dyktig på det våpentekniske, og da særlig rifle. Han har holdt på med baneskyting, konkurranseskyting og pistolskyting.  

Mitt livs fiskeopplevelse startet med veldig underdimensjonert utstyr. Jeg var egentlig ute etter sjøørret, men endte opp i en 45 minutters kamp med en 6,7 kilo tung havabbor. Jeg ble hektet. De siste fem årene har jeg prøvd å komme tilbake til det øyeblikket. Det var opplevelsen som gjorde at jeg fortsatte å fiske.

Ikke på tur uten:

1. Savage Gear Parabellum. Denne kan du fiske alt fra ørret til hai med.

2. Veldig glad i bekledning fra Chevalier.

3. Ull er gull. Har alltid på eller med ullundertøy fra Aclima: Aclima langermet nettingtrøye og Aclima herrelongs i netting.